please Wait...


 
Veresegyház

Frank

NÉV: Frankleydi Garcia Blanco
SZÜLETÉSI HELY: Kuba
SZÜLETÉSI IDŐ: 1976. Szeptember 3.
FOGLALKOZÁS: Zenés revütáncos (Tropicana Show)

1982: Carlos Manuel Cespedes gyermek kulturális központ tánciskolájában elsajátítottam a különböző hagyományos kubai táncokat: chachacha, mambó, kubai son, kubai népitáncok.
                                           
1984 október: Ifjúsági díj, a legjobb táncos növendéknek.

1985: A nemzetközi „La Colmenita” táncfesztiválon duó-ban megnyertem a legjobb ifjúsági táncalakítás díját

1986: A művészeti bizottság felkészítésével bekerültem a „Yarey” művészeti iskolába, ahol egy intenzív év alatt fizikai és technikai képzést kaptam a következő tantárgyakban: tánctechnika, előadásmód, stílusgyakorlatok, különböző típusú tánc improvizációk.

1988: Felvettek a „Yarey” művészeti iskola felsőfokú tagozatába, ahol napi szinten foglalkoztunk a tánccal, s tantárgyaink között szerepeltek: tánctechnika, néptánc, balett, előadásmód, sminktechnika, táncismeret,  zene, színházi formáció, modern tánc, különböző revütáncok ( Tropicana show), variettáncok

1988 – 1989: A Havannai Gran Teatro de Mella-ban rendezett táncversenyen, egyéni modern tánc kategóriában elnyertem a legjobb előadóművészeti díjat.

1989: Legjobb táncelőadási művészeti díj a Havannai kulturális minisztérium által támogatott táncfesztiválon.

1989: Felvételt nyertem a Havannai Táncművészeti Főiskolára, ahol a revütáncos,  variettáncokban képeztem tovább magam . Részt vettem a nagy Gálaműsoron, ahol a Havannai szimfonikus zenekar kíséretével olyan nagy nemzeti táncművészekkel és rendezőkkel  léphettem egy színpadra, mint például Raúl de la Rosa.

1990: Részt vettem az  „Amigos de la Calle” ( „Az utca barátai” ) táncegyüttessel egy nagy nemzeti táncturnén, ahol különböző tánctípusokat és színházi formációkat mutattunk be.

 1990 -1991: Szólistának választottak a havannai nagy Karibi Fesztiválra, ahol a „nagy nyitány”-kor több, mint 200 táncos kíséretében voltam a színpadon, s ahol a nagy nemzeti revütáncos művészekkel együtt osztoztam a színpadon. Itt kaptam meg a hivatásos táncos diplomámat.

1992 -1993: Polgári katonai szolgálatom letöltése keretében a Havannai „Gran Cabaret Tropicana” táncegyütteshez helyeztek. Itt kifejezetten a revütáncra képeztek, s több, mint 300 táncos kíséretében több szólista szerepet is kaptam.

1993: Ajánlatot kaptam a „Gran Cabaret Tropicana” táncegyüttes igazgatójától, hogy hivatásos revütáncosi diplomám kézhezvételét követően felvételt nyerek az együtteshez, amit ez évben kézhez is kaptam.

 1994: Hivatásos táncosként, szólistaként és magántáncosként kezdek dolgozni a „Cabaret Bayam” Kulturális Központban.

1996 – 1997:  Megkezdem a felkészülést a hivatásos variettáncosi diplomához.

1998: Megszerezvén a hivatásos variettáncosi diplomám a „Sindo Gara” táncegyüttesnél kezdek dolgozni. 

1998 – 1999: Variettáncosként dolgozom a táncegyüttesnél, ahol a művészeket és táncosokat tömörítő bizottságban is dolgozom.

1999 – 2000: A Kulturális Bizottság a Granma de Bayamo-i megye legjobb zenei show táncos címmel tüntet ki.
 
2001 – 2002: A táncegyüttes kiválaszt egy 6 hónapos spanyolországi turnésorozatra, mely nagy közönségsikernek örvendett.

2003  - 2004: Visszatérek Spanyolországba, Valenciába, ahol Kubát és a kubai kultúrát népszerűsítem egy táncegyüttessel és a minket kísérő zenekarral. 

2004  - 2005: Egy nagy mexikói zenés szuperprodukcióban dolgozom ( „ Mexikó nyomain” ), ahol számos mexikói és nemzetközi táncművésszel lépek fel.

2006: Felvételt nyerek a Gaviota és a Rafael Somavilla Szállodalánchoz, ahol, mint önálló táncművész dolgozom  számos zenés műsorban.

2007  - 2008: Továbbra is ennél a szállodaláncnál dolgozom, ahol a szakmai felkészültség alapkövetelmény. 

2009 május: Magyarországra érkezésem óta táncórákat adok, koreográfiákat készítek, egy kubaiakból álló profi tánccsoportban táncolok. Kubát képviselve zsűritagként részt veszek egy budapesti televíziós táncműsorban.

Frankleydi García Blanco

Veresegyház,
Ond Vezér u. 9.

Tel.: 28-631-630
Mobil: 20-9848-931

E-mail: info@splashfitness.hu

Fitness edzések

Copyright © Splash Fitness - minden jog fenntartva! Design & fejlesztő: Arteries Stúdió