please Wait...


 
Veresegyház

TRX

 


TRX edzés a személyi edzés keretein belül elérhető, érdeklődi az edzőknél lehet, illetve TRX edzókötél a kondi terem tartozéka bárki használhatja önálló edzés során is!
Manapság egyre jobban hódít a funkcionális tréning, az a fajta edzésmódszer, mely a mindennapi életből vett mozdulatokra építkezik. Égess zsírt és fejleszd az izomzatodat egyszerre. A TRX edzés felpörgeti az anyagcserédet, ezáltal biztosítva az edzés utáni további kalóriaégetést. Személyre szabható a terhelés így nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.

Katonai edzés a hétköznapokban

A TRX is egy ilyen edzésfajta, ami az amerikai haditengerészet elit csapataitól indult útjára. A katonák minden lehetőséget és pillanatot megragadtak, hogy testüket és fittségi állapotukat csúcsformában tartsák, hiszen bevetéseik során sokszor változó helyszínek és körülmények között kellett megoldaniuk a testedzésüket. Kísérletezéseik során született meg a TRX, mely hatékonyságának köszönhetően hamar elterjedt az amerikai fitnesz szakemberek körében, majd pillanatok alatt meghódította az egész világot.
Mi is az a TRX?
A TRX sikere egyszerűségében és hatékonyságában rejlik. A 70 dkg-os heveder-rendszer lényegében egy mobil edzőterem, amit bárhova magunkkal tudunk vinni, és bárhol tudjuk használni, viszont fontos, hogy ellenőrzött körülmények között szakképzett edzővel űzhetjük ezt a hatékony testedzést. A csoportban végzett TRX foglalkozás, ötvözi a személyi edzés előnyeit a csoport által adott motivációval. Az új sportág népszerűségét mutatja, hogy sztárok és modellek egész hada űzi előszerettel eme egyedi műfajt. 
A TRX-szel végtelen számú gyakorlat végezhető és az egész testet meg tudjuk vele mozgatni. Erőt, állóképességet, koordinációt és a törzs izmok stabilitását fejleszti. A TRX-es edzések során a saját testünket használjuk ellenállásként, az intenzitást mi magunk határozzuk meg. Így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell is.  
Hatékony edzés mindenkinek

A TRX-et mindenki a saját fittségi szintjének megfelelően tudja használni, az intenzitást testünk dőlésszögének megválasztásával tudjuk szabályozni, így lehet, hogy egy átlagember egy élsportoló vagy akár egy katona edzésére is alkalmas. 
Fontos, hogy atletikus, funkcionális izomzat építhető vele, valamint edzés közben végig dolgoznak a törzsizmok. A törzs izmok kiemelt figyelmet érdemelnek, mivel ez az izomcsoport testünk erőközpontja, minden mozgás kiinduló pontja és törzsünk stabilitását biztosítja. Rengeteg ember szenved derékfájástól, gerincbántalmaktól, ami gyakran a törzsizmok gyengeségéből fakad. De már meglévő probléma (pl. porckorong sérv) esetén is elsődleges szempont a törzsizmok fejlesztése.

Az egész testet átmozgatja
A TRX-es edzés közben végig stabilizálni kell az ágyéki gerincszakaszt, mivel a gravitáció ellen dolgozunk és itt a legnagyobb az erőhatás. A TRX számos instabil (egylábas, egykezes) helyzetet is használ, miközben komoly törzsstabilizációra van szükség ezáltal fejlődik a koordinációs készség. Ettől válik egy edzés funkcionálissá: többsíkú mozgásokat végzünk, dolgoznak a stabilizáló izmok és fejlesztjük az egyensúlyérzéket is. Mielőtt edzésmódszert választunk érdemes a preventív szempontokat is figyelembe venni és azt is, hogy melyik edzésből tudunk a legtöbbet profitálni a  mindennapi életben. A TRX ilyen szempontból a legjobb választás, nem is beszélve arról, hogy megfelelő táplálkozással korábban nem tapasztalt erőnlétbe és formába kerülhetünk vele. Ez az oka, hogy Jennifer Lopez, Mary J. Blige, Gissele Bundchen vagy itthon a vízilabda válogatott mellett Szabó Győző és Kamarás Iván is a TRX-et választotta.
Ma már nyilvánvaló, hogy az ellenállásos edzés sokkal hatékonyabb alakformáló, mint az alacsony intenzitású kardio edzések. Ellenállás lehet a saját súlyunk vagy kézi súlyzó, gumikötél, rúd. Nagyon fontos, hogy aki fogyni akar, az sem mondhat le az izomépítésről. Az elégetett kalória mennyisége brutális.
Több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt és az anyagcserét is felpörgeti úgy, hogy az edzés utáni regenerációra (a szervezetünk visszaállása az egyensúlyi állapotba) legalább annyi kalóriát égetünk el, mint edzés közben. 

 

Veresegyház,
Ond Vezér u. 9.

Tel.: 28-631-630
Mobil: 20-9848-931

E-mail: info@splashfitness.hu

Fitness edzések

Copyright © Splash Fitness - minden jog fenntartva! Design & fejlesztő: Arteries Stúdió