please Wait...


 
Veresegyház
Hírek
Tuti megoldások narancsbőr ellen
2012. november 1.

Tuti megoldások narancsbőr ellen


Nem papolunk, segítünk :-)


Rengeteg nő életét keseríti meg a narancsbőr. De mi is a narancsbőr?

Biztos már sokat hallottál róla és a könyöködön jön ki a sok papolás. Azért olvasd el, hátha tudunk újat mondani és megoldást találni a problémádra.
A jobb oldali kép a narancsbőrös keresztmetszet, míg a bal oldali kép mutatja a sima bőrt. Ahogy láthatod, a narancsbőrnél a bőr alatti zsírsejtek jelentősen megnövekedtek. A zsírsejteknek ugyanis úgy növekszik a térfogatuk, ahogy egyre több zsírt tárolnak. Ha a kötőszövetek gyengék, akkor a zsírsejtek kipúposítják a tetejét (láthatod a kis boltíveket a jobb oldali képen), és emiatt kialakul a narancsbőr.
Bár a képen úgy tűnik, hogy a zsír a ludas, valójában a kötőszövetek nem tudják a zsírt a helyükön tartani. A kérdés tehát az, hogy mit lehet tenni? Mi a megoldás? Ahhoz, hogy ezt a kérdést megnyugtatóan lezárhassuk, és végleg megoldanánk a narancsbőr kérdést, egy picit nézzünk utána az okoknak is. Hidd el, megéri. :-)


A narancsbőr okai:

Az első és legfontosabb dolog, amit a jelenlegi kutatások alapján el lehet mondani az az, hogy a narancsbőr nem egyetlen jól körülhatárolható okra vezethető vissza, hanem több körülmény és ok húzódik meg a háttérben. Nézzük ezeket sorjában, aztán megvizsgáljuk azt is, hogy hogyan lehet ezeket kezelni és milyen eredményre számíthatsz.


 1. Hormonális okok

A legkiemelkedőbb okok egyike a hormonális eredetű. A narancsbőr a pubertás kor utáni nők nagyjából 85%-át érinti, míg férfiaknál szinte alig találkozhatsz vele. Ugyanakkor sokkal gyakrabban lesz narancsbőre azoknak a férfiaknak, akiknek különböző férfi nemi hormonális problémáik vannak, vagy akik ösztrogén (egy női nemi hormon) terápián vannak. Viszont ha ez a helyzet, akkor hogy lehetséges, hogy manapság a narancsbőrre rendellenességként tekintenek a nők?
Elvileg adná magát, hogy bizonyos hormonális terápiákkal eltűntessük a narancsbőrt, de sajnos ilyen lehetőséget nem tudnék jó szívvel javasolni. A hormonháztartásunkat legjobb nem vagy csak rendkívül indokolt esetben és akkor is hosszú ideje bizonyított eljárással piszkálni.


 2. Genetikai okok

A narancsbőrre való hajlam öröklődőnek tűnik. A narancsbőrre leginkább hajlamosító gének:
1.    A nemet meghatározó gének. Ha nő vagy, hajlamos vagy rá, ha férfi, nem.
2.    Az anyagcsere sebességét meghatározó gének. Ha lassú az anyagcseréd, nagyobb a narancsbőr kockázata, mintha gyors az anyagcseréd.
3.    A zsír bőr alatti eloszlását meghatározó gének.
4.    A vérkeringés hatásfokát befolyásoló gének. Ha rosszabb a vérkeringés, nagyobb a narancsbőr kockázata, mint megfelelő vérkeringés esetén.
A genetikádat nem tudod megváltoztatni, ám a fenti tulajdonságaid némelyikét tudod befolyásolni. 

3. Étkezés

Azt láthattad, hogy amennyiben a kötőszövetek gyengék, a narancsbőr kialakulhat, ha az ember hízni kezd. Viszont ha rugalmatlan a kötőszövet, akkor hízás nélkül és/vagy fogyás
után is megmarad! Éppen ezért rendkívül fontos, hogy úgy étkezz, ami segíti a kötőszövetek rugalmasságát és erejét. A nőknek sokkal jobban oda kell erre figyelni, hiszen a kötőszöveteik eleve gyengébbek a férfiakéinál. A túlzott zsír és szénhidrát fogyasztás, különösen a túlzott magas kalóriasűrűségű ételek fogyasztása, valamint a túl alacsony rostfogyasztás szintén elősegíti a narancsbőr kialakulását. Így tehát érdemes odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségű rostot és kalóriát vigyél be, ráadásul optimális arányban (ami a fehérje, zsír, szénhidrát hármast illeti)!
 
Megoldások


Ha nem tudsz megbarátkozni a gondolattal, vagy úgy érzed, hogy javítani szeretnél a helyzeten, akkor azért van erre néhány lehetőség. A fentiekből már láthatod, hogy a legfontosabb dolgok, amiket megtehetsz a narancsbőr ellen az az, hogy
1.    Gyorsítod az anyagcserédet
2.    Növeled az izmaidat, hiszen az izom megfeszíti a felette levő bőrt, ami így valamelyest kisimul.
3.    A fentivel együtt javítod a terület vérkeringését.
4.    Úgy étkezel, hogy az étkezésed támogassa a kötőszövetek erejét és rugalmasságát, valamint lehetőséget adjon az izmok növelésére és a vérkeringés javítására.
5.    Csökkented a bőr alatti zsírréteget, hogy a kötőszövetet ne terhelje annyira a bőr alatti zsírréteg.

Az első négy pontnak ráadásul megvan az a nem elhanyagolható hozadéka, hogy jóval hatékonyabbá teszi a szervezeted méregtelenítő mechanizmusait, valamint eleve kevésbé terheled mérgekkel a szervezetedet.

Persze ettől még nem biztos, hogy elmúlik a narancsbőröd, hiszen ilyen állítást a fentiek alapján, nyilván te is érzed, nem is tehetnék. Sok sovány nőnek is van ugyanis narancsbőre. De azt állítom, hogy ez egy egészséges és fenntartható módja, hogy javíts a helyzeten és csökkentsd valamelyest a problémát. Csak ne feledd: Róma sem egy nap alatt épült, ezeket elérni sem egy-két nap vagy hét kérdése lesz, tehát ne várj látványos javulást már az első néhány hétben a közérzeted javulásán kívül!
 
Mit tegyél!


Először is kezdj el rendszeresen mozogni! Fontos lenne, hogy a terhelhetőségednek megfelelő mozgást végezz, legalább heti három-négyszer (izomépítő edzéseknél ennél több nem javasolt, ám zsírégető edzések esetén akár napi edzés is nyugodtan belefér).

Nálunk lehetőséged van több típusú csoportos órák közül válogatni. Nézd meg az órarendünket! Bejelentkezés nem szükséges! www.splashfitness.hu
Konditermünk professzionális PULSE kardiógépekkel (2 futópad, 2 taposó, elliptikus trainer, evezőgép, ülőkerékpár) és minden izomcsoportot megdolgozó erősítőgépekkel van felszerelve! Nem tudod, hogy kezdj neki?

Kérd személyi edzőink segítségét!

Másodszor pedig kezdj el odafigyelni az étkezésedre! Csökkentsd a bevitt cukrokat, gyorsélelmiszereket, és növeld a zöldség és a gyümölcsfogyasztásod, miközben figyelj oda a bevitt kalóriákra!

Harmadszorra ha komplett programra van szükséged nálunk több lehetőségből választhatsz:


-     Hypoxi trainer:


Olyan találmány, ami soha „nem megy ki a divatból” rendkívül hatékony és szinte mindenki be tudja építeni a napirendjében, mert ez edzés és kozmetikai kezelés együttese. Csupán 40 perc és jelentősen javul az állóképesség és a bőr textúrája is! Egyénre szabott programok! Kérj időpontot állapotfelmérésre a 0620/9848-928-as telefonszámon


-     Kavitációs ultrahangos (UH)  zsíroldás és LézeresTtripoláris rádiófrekvencia (RF):


A problémás területekre, ahol úgy érzed a torna sem segített pld. úszógumi, kapaszkodóháj térdkalács, toka stb.
Jelenleg ez a leghatásosabb gépi eljárás a zsírbontásra (UH) a bőr alatti zsírréteg eltávolítására (RF), persze ha a műtéti megoldást nem vesszük figyelembe. Itt sem mindegy milyen teljesítményű a gép, a kisteljesítményű alacsony frekvencián működő készülékek esetében, akár évekbe is telhet a kívánt hatás elérése!
A KAVITÁCIÓ és a TRIPOLÁRIS RF együttes alkalmazásával olyan eredményeket érhetünk el, melyekre eddig csupán zsírleszívással vagy plasztikai műtéttel volt lehetőségünk!  Bejelentkezés:20/9848-931


-    Kozmetikai eljárások:


Testtekercselések (Anticellulisz- Feszesítő , Algás- Méregtelenítő, Petrezselymes- Rugalmasító

Vakuum kezelések
A problémás testrészek nyirokkeringésének gyorsítása a megfelelő méretű vákuum fejjel.
Rendkívül kedvező áraink a kozmetikai szolgáltatások menüpont alatt!

- Napsugár Infraszauna

sejtszintű méregtelenítés 30 perc alatt


NE FELEDD MINDEHEZ TE IS KELLESZ, AZ IDŐD, A KITARTÁSOD, AZ AKARATOD! MEGLÁTOD LESZ EREDMÉNYE! VÉGRE JÓL FOGOD ÉREZNI MAGAD A BŐRŐDBEN!
SZAKEMBEREINK VÁRNAK SOK SZERETETTEL!


SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!
Kállai Cecília
Klubvezető
SPLASH NŐI FITNESS KLUB


Kondi rész nyitvatartás változás!!
2020. szeptember 5.
Kedves Vend?geink!

Újra Nyitás!!!!
2020. május 25.

A járvány miatt biztonsági okokból bezárunk!
2020. március 16.
Drága Fitt Vendégeink!

10 évesek lettünk!!
2019. november 23.
Szülinapi Akció

Csiri-biri Torna
2019. szeptember 19.
Balla-Manó Erzsébet vagyok. Egy 3 éves kicsi lány büszke anyukája! Foglalkozásomat tekintve diplomás ápolónőként végeztem. 7 évig dolgoztam az...

Személyi edzések,magánórák,privát fitness!!!
2019. szeptember 18.
Hogyan válasszunk edzőt? Nagyon sokan mondják, hogy olyat válasszunk, aki elért már komolyabb eredményeket és megfelelő háttértudással rendelkezik....

Új csoportos órák Flórával!!!
2019. szeptember 10.
Plósz Flóra vagyok. A sport mindig is részese volt az életemnek gyermekkorom óta. 8 évig táncoltam , edzéseken vettem részt kisebb-nagyobb...

Zumba Anitával
2019. augusztus 4.
Nekem a mozgás alapvető örömforrás. Már gyerekkoromban is tornáztam, atletizáltam, rengeteg barátot, gyönyörű emlékeket és máig tartó edzettséget...

Veresegyház,
Ond Vezér u. 9.

Tel.: 28-631-630
Mobil: 20-9848-931

E-mail: info@splashfitness.hu

Fitness edzések

Copyright © Splash Fitness - minden jog fenntartva! Design & fejlesztő: Arteries Stúdió