please Wait...


 
Veresegyház

Jótanacsok - Ismerd meg, mire képes az elliptikus tréner

Az elliptikus tréner első ránézésre egy szobabiciklihez hasonlít, ám felépítésében és az elvégezhető gyakorlatok jellegét illetően is különbözik attól. A tréneren álló pozícióban kell dolgozni. A gép a pedálok és a karok segítségével, állítható terhelés mellett a gyaloglás vagy futás mozdulatsorát utánozza, ez az edzés lényege. A tervezők ügyeltek arra, hogy a mozgás természetes legyen, és ne érzed úgy, mintha az űrben sétálnál. Ez azért fontos, hogy ne vesszen el a gép terhelése, szükség legyen az izommunkádra.

Az edzések nem okoznak olyan fizikai megterhelést, mintha futópadon dolgoznál, mégis hatékonyak, ezért „ KEZDŐKÉNT” is nekiállhatsz a munkának.( ezt azért hangsúlyozom ki ennyire, mert ha személyi edző nélkül kezded el az edzést, akkor ne a futópaddal kezdj.)  A súlycsökkentés és az izomnövelés mellett a gép használata jótékony hatással van a szív és érrendszer működésére, (ezért „EDZÉSBEN” lévők is előnyösen használhatják) mivel edzés közben az egész testedet és sok izomcsoportot megmozgatsz. A gyalogláshoz, futáshoz képest a tréner sokkal jobban kíméli az ízületeidet, mivel nem a betonon kell lépkedned.

Kinek ajánlott az ellipszis tréner?

A sérülékenységre hajlamos, súlyfelesleggel küzdők, a kezdők, vagy idősebb emberek

 Az eszköz felépítéséből és a gyakorlatsor jellegéből adódóan az edzés kíméletesebb az ízületeknek, mint a futópadon vagy a szobabiciklin.

Az ellipszis trénert úgy tervezték, hogy az ember természetes mozgását, a gyalogláskor, kocogáskor vagy futáskor tett lépéseit utánozza. A mozdulatsort állva, a karokba kapaszkodva kell végezni, miközben a lábak nem hagyják el a pedálokat (nem úgy, mint a futópadnál), éppen ezért minimálisra csökken az ízületek (térd, boka, csípő, hát stb.) terhelése. Emiatt az elliptikus tréner igen népszerű a sérülékenységre hajlamos, súlyfelesleggel küzdő vagy idősebb emberek között. A megfelelő fitneszgépet onnan ismerheted fel, hogy a mozgássorozat természetesen hat, nem túl könnyű és nem is akadozik.

A kapaszkodók nem csak biztonsági szempontokat szolgálnak, segítségükkel több kalóriát égethetsz el, és teljesen átmozgathatod a tested.

A kapaszkodók és a pedálok együttes használata közben a szívritmus növekszik, a vér intenzívebben áramlik, ami arra készteti a testedet, hogy több kalóriát égessen el rövidebb idő alatt. A karok nem csak ebben segítenek, mozgás közben meg is dolgoztatják karjaid izmait. Miután végeztél az edzéssel, valószínűleg kevésbé fogod úgy érezni, hogy elfáradtál, kimerültél, mintha futópadon dolgoztál volna ugyanannyit. Ez azért jó, mert így többet és többször fogsz dolgozni, hiszen a motivációd töretlen, sőt egyre erősebb lesz.

Fogyókúra ellipszis trénerrel

Az ellipszis tréner hatékonyabb eszköz lehet számodra, mint a hagyományos fitneszgépek, amelyek jelentős része csak kondíciómegtartásra alkalmas. Megtartja az intenzív fizikai megterhelést igénylő futópad előnyeit (fogyás, állóképesség növelése, keringési rendszer javítása), ugyanakkor elkerüli a futással járó hátrányokat. Kevésbé megterhelő a használata, kíméletes az ízületeidhez, kényelmes, mégis hatékony, fogyás és izomnövelés mellett a keringési rendszer karbantartására is használható. Mindez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megőrizd a motivációdat, és hosszútávon használd az eszközt. Edzéseidet kiegészítheted Pilates, Body ball aerobik órákkal.
 Az edzés előtti bemelegítés , és az edzés utáni nyújtás itt is „kötelező” mint a futópadnál….

Veresegyház,
Ond Vezér u. 9.

Tel.: 28-631-630
Mobil: 20-9848-931

E-mail: info@splashfitness.hu

Fitness edzések

Copyright © Splash Fitness - minden jog fenntartva! Design & fejlesztő: Arteries Stúdió